Toyota  Kaivoksela  on 30 -vuotias perinteikäs autoliike, joka kehittää toimintaansa jatkuvasti

Toyota Kaivoksela avattiin elokuussa 1992 nimellä Korpivaara Oy Kaivokselan Autotalo ja on siitä asti toiminut samassa kiinteistössä. Liike oli auetessaan Suomen suurin autoliike. Joidenkin puheiden mukaan jopa koko Euroopan suurin sillä hetkellä.

Vuonna 1995 Toyotan maahantuonti osti Toyotan Suomen toiminnot Amer-yhtymältä ja siinä yhteydessä liike siirtyi uuden maahantuojan omistaman yhtiön; Toyota Autotalot Oyn omistukseen. Muut yhtiön toimipisteet olivat silloin Toyota Itäkeskus ja Toyota Tammer-Auto.

Nykyinen omistajamme Toyota Tsusho Corporation osti Toyota Kaivokselan liiketoiminnat vuonna 2008 Toyotan Suomen maahantuonnilta.   

Alusta asti talostamme on saanut kaikki merkkiliikkeen palvelut; autojen myynti, huolto- ja korjauspalvelut, varaosamyynti, pikahuollon palvelut sekä vuokrauspalvelut.  Edelleen palveluksessamme on muutamia "alkuperäisiä" työntekijöitä, joita tulemme esittelemään SoMe-kanavissamme juhlavuoden aikana muiden pitkäaikaisten työntekijöiden mukana. Saatamme myös haastatella muita sidosryhmiä, joilla on mukavia muistoja kolmelta vuosikymmeltä liikkeestämme.  Ota siis kanavamme seurantaan Facebookissa, Instagramissa sekä LinkedInissä

Vuosien mittaan palveluita on vain tullut lisää. Avasimme vuonna 2004 edelleen Suomen ainoan varsinaisen Lexus liikkeen - Lexus Kaivokselan ja vuonna 2009 aloitimme varaosien ja varusteiden verkkokaupan. Vuonna 2021 otimme käyttöön palveluautomaatin, johon auton voi tuoda huoltoon tai renkaanvaihtoon kontaktittomasti sekä noutaa myös esimerkiksi lauantaina, kun huoltomme ei ole muutoin auki. Tänä päivänä myös mm. 3D-printtaamme osia ja tarvikkeita, josta kerromme myös lisää tulevaisuudessa SoMe-kanavissamme. Juhlaviikolla ihan paikan päällä voi käydä katsomassa 3D tulostusta. Saatat jopa saada oman tulostetun juhla-avaimenperän.  

Toyotan arvot ja Toyota Way näkyvät vahvasti toiminnassamme edelleen, vaikka suora maahantuojan ja Toyotan tehtaan omistus päättyikin jo vuonna 2008. Koulutamme henkilöstömme jatkuvasti tavoitteena paras palvelu; ja missionamme onkin olla kaupungin suosituin autoliike. Kannustamme henkilöstöämme vahvasti oman työnsä kehittämiseen eli Kaizeniin ja palkitsemmekin vuosittain parhaat kehitysasiat ja niiden tekijät. 

Omistajamme Toyota Tsusho Corporation on Toyotan osin omistama  (n. 33 % osuudella) autojen vähittäiskauppaa hoitava kauppahuone. TTC toimii yli 120 maassa ja sillä on autojen tuonti- ja jälleenmyyntitoimintoja 87 maassa. TTC on voimakkaasti mukana Toyotan vähittäiskaupassa Euroopassa. Muita toimialoja omistajallamme on mm. energiatuotanto ja tuulivoima, metallituotanto, koneet ja elektroniikka, palvelut sekä elintarvikkeet.    

Toyota Tsusho Nordic Oy:hyn kuuluu Toyota ja Lexus Kaivokselan lisäksi TsushoAUTO Espoon Suomenojalla, jossa myymme vaihtoautoja ja jossa on täyden palvelun varaosa-,  huolto- ja korjaamotoiminnot. Syksyn aikana tulemme myös laajentamaan toimintaamme Suomenojalla, siitä lisää hieman tuonnempana. 
 
Tulemme juhlimaan 30 -vuotisia kanssamme Toyota Kaivokselaan. 

Olemme julkaissut syksyn 2022 aikana videoita (alla), joissa pitkäaikaiset henkilöstömme asiantuntijat ja sidosryhmät kertovat vuosistaan Toyota Kaivokselassa. 

Ensimmäisenä toimitusjohtajamme Petri Vaulamon ajatuksia: 

Korimekaanikko Mauno Kivelän ajatuksia: 

Yhteistyökumppanimme ajatuksia - Timo Uuskoski, Autologit: 

Kehityspäällikkönä toimivan Kati Lepistön ajatuksia:

Korikorjaamopäällikkö Sami Ketomäki kertoo mm. miten hän päätyi koulutukseen:

Varaosamyyjä Pasi Sarikka muistelee liikkeen avaamista, ja mm. miten uusi varaosavarasto perustettiin.

Laatupäällikkö Arja Vainikka kertoo työhistoriastaan:

Korimekaanikko Matti Kärkkäinen kertoo miten työ on muuttunut 30-vuoden aikana: